Kun maailmasta muodostuu globalisaation ja digitalisaation myötä maailmanlaajuinen yhteisö, luovat mielet kasvavat yhä laajemmiksi, teknologia muotimaailmassa kasvaa monta kertaluokkaa laajemmaksi ja kokeellisuudesta tulee yhä merkittävämpi osatekijä, muodin maailma toistaa monimuotoisuuden aikakautta.

Trendien syntyminen ja sekoittuminen

Muotiluomukset saavat vaikutteita kulttuurillisista, sosiaalisista ja maantieteellisistä eroista. Tämän päin maailmassa trendit kehittyvät ristiin ja luovat uusia muodin lajeja, joiden emme osanneet aiemmin kuvitella syntyvän.

Kulttuurien sekoittuminen muodissa

Maailma perusmerkityksessään on kooste taiteesta ja kulttuureista, joissa yksi idea toisintuu muissa ja linkittyy vielä useisiin muihin. Kun itä kohtaa lännen, perinteet kohtaavat nykyaikaiset leikkaukset ja kuviot, mikä on tehnyt nykyisestä muodista yhä kiinnostavampaa. Aivan kuten muutkin toimialat musiikista ruokaan ja elokuviin, myös muodin maailmassa on tapahtunut omia fuusioita, jotka ovat luoneet ennennäkemättömän vaikutuksen muotimaailmaan. Kansainvälisillä muotilavoilla käytetyt perinteiset intialaiset jakardikankaat ja silkit ovat luoneet pohjan ainutlaatuisille tyyliluomuksille. Perinteisten ja esteettisesti ainutlaatuisten intialaisten kankaiden vääjäämätön vaikutus on tavoittanut markkinat ja kansainväliset muotilavat, muokaten ja muuttaen ne tyyleiksi, jotka ovat itsessään tehneet oman vaikutuksensa muodin seuraajiin.

Farkkukangasta ja elastaania

Eräs toinen trendi, joka on ollut kovassa suosiossa, on farkkukankaat. Mikään muu trendi ei ole käynyt läpi niin monta erilaista ulkoasua. Ylivoimaisesti yleisin farkkukankaan käyttökohde ovat olleet farkkuhousut. Vaikka farkut ovat käyneet läpi lukuisia erilaisia versioita pillifarkuista lökäpöksyihin ja kellolahkeisiin sekä nykyisiin revittyihin, kulutettuihin ja paikattuihin versioihin, jokainen kudontaversio on jättänyt oman pitkäaikaisen jälkensä. Sen jälkeen, kun farkut esiteltiin 1870-luvulla, ne ovat kulkeneet pitkän tien. Manish Aroran kaltaiset suunnittelijat ovat kokeilleet yhdistää farkkukankaan ja intialaisen vivahteen. Balmain yhdisti esimerkiksi organza-kankaan ja farkkukankaan. Heidän jalkineissaan ja asusteiden suunnittelussa käytettään farkkukangasta, joka pääsee nauttimaan molempien maailmojen parhaista puolista. Eräs toinen kasvava trendi on urheilullisuuden lisääminen vapaa-ajan pukeutumiseen. Yhdysvaltain Nevadan yliopiston historian professori Deidre Clementen mukaan vapaa-ajan urheilullisuus sopii täydellisesti useisiin erilaisiin trendeihin, jotka ovat olleet keskiössä jo vuosisadan ajan, sekoittaen omituisesti vapaata business-tyyliä ja urheiluvaatteita. Tehdäkseen työvaatteista miellyttäviä pitää yllä trendigurut ovat lisänneet urheiluvaatteiden kankaita kuten elastaania työpukeutumiseen tarkoitettuihin vaatteisiin, mikä on aloittanut uuden trendin, joka on sekoittanut onnistuneesti kahta hyvin erilaista vaatetussuuntaa ja näyttää jääneen pysyväksi ilmiöksi.

Farkkukangasta ja elastaania

Trendien kehittyminen

Urheilukankaiden trendi on noussut esille ilmentäen ideaa terveellisemmästä ja mukavammasta elämäntyylistä. Urheiluvaatteiden kankaiden lisääminen vapaa-ajan vaatteisiin on trendiyhdistelmä, joka heijastelee muutosta ihmisten elämäntavoissa. Tänä päivänä tämä epätavallisen tyylikäs yhdistelmä on jo saavuttanut jopa 17 prosentin markkinaosuuden Yhdysvaltojen vaatemarkkinoilla. Stella McCartneyn, Alexander Wangin, Rick Owensin ja muiden kaltaiset suunnittelijat ovat alkaneet tehdä yhteistyötä urheiluvaatejättien, kuten Niken, Puman ja Adidaksen kanssa, minkä ansiosta vapaa-ajan urheilullisten vaatteiden suosio on jatkuvassa nousussa.

Trendien kehittyminen

Nämä ovat vain eräitä esimerkkejä vaatemaailman hybrideistä. Muotimaailma etenee koko ajan kohti erilaisten hybridien luomista, ja nämä otetaan hyvin laajalti vastaan hyväksyvästi. Erilaisten muotitrendien fuusio ympäri maailmaa, mikä ottaa vaikutteita joka puolelta maapalloa, kehittyy ja muotoutuu erittäin nopeaa tahtia muotiteollisuudessa, kun kuluttajat ottavat tuotteet positiivisella mielellä vastaan, ja niitä ostetaan runsaasti kauppojen hyllyiltä. Muoti on taianomainen ilmiö. Et voi koskaan tietää mitä on tulossa seuraavaksi, mikä nykyisistä tai tulevista trendeistä tulee kestämään iän hammasta vielä tulevinakin vuosina ja mistä trendistä tulee lopulta pelkkä lyhytikäinen muotioikku. Muodin monipuolisuus on juuri se tekijä, joka tekee alasta niin vetovoimaisen ja inspiroivan.