Muotiviikko on viikonmittainen tapahtuma, jossa kaikki muodin tietäjät ja edelläkävijät esittelevät omia uusia luomuksiaan. Tämä viikon kestävä tapahtuma onkin kaikille muotitaloille ja muotisuunnittelijoille se vuoden tärkein tapahtuma, jossa saadaan esiteltyä kaikki uusimman trendit ja luomukset mahdollisille asiakkaille. Muotiviikolla käydäänkin läpi tulevan kauden parhaat asut, värit ja yksityiskohdat. Silloin julkistetaan se, että mikä tulee olemaan trendikästä seuraavan kauden. Muotiviikoilla kaikessa onkin kyse muodista, joten kaikkien muotitalojen ja suunnittelijoiden lisäksi omia luomuksiaan esittelee myös muotiviikon vieraat. Muotiviikolla onkin erittäin tärkeä panostaa omaan olemukseen ja asuun, nimittäin niitä kuvataan ja kommentoidaan aivan yhtä tiheään kuin catwalkin asuja. Muotiviikkojen jälkeen käydäänkin aina läpi vieraiden onnistuneet ja epäonnistuneet asut ja niitä puidaan yhdessä kaikkien kanssa viimeisimmissä juorulehdissä. Usein myös juuri muotiviikkojen asut ovat myös uusien trendien takana. Muotiviikoilla usein vieraileekin melkein kaikki suuret ja pienet Hollywood –tähdet, suuret muotinimet, lehdistö ja media, sekä kaikki muodista kiinnostuneet, joilla on varaa osallistua tähän hyvinkin rahakkaaseen tapahtumaan. Muotiviikko onkin vuoden luksustapahtuma, jolloin kaikki hinnat ovat kalliita normaaleille lompakoille. Muotiviikkoja järjestetäänkin kahdesti vuodessa, aina keväisin ja syksyisin. Melkein jokaisella maalla onkin aina omat muotoviikkonsa, jossa esitelläänkin paikallisia uutuuksia. Nämä viikot ovat kuitenkin hyvinkin pieniä verrattuna neljään suuren tapahtumaan. Kaikkein merkittävimmät muotiviikot kuitenkin järjestetään Milanossa, Pariisissa, Lontoossa ja New Yorkissa. New Yorkin muotiviikko onkin näistä neljästä kaikkein suosituin ja kuuluisin. Tänne myös suuntaa usein kaikkein eniten tähtiä. Nämä kaksi viikkoa ovatkin vuoden kuumin muodinluojien kokoontuminen.

Tietoa New Yorkin muotiviikosta

Vuodesta 1943 asti järjestetty maailman suurin muotitapahtuma järjestetään tietenkin muodin pääkaupungissa, eli New Yorkissa. Pääsponsorina tapahtumalle toimii Mercedes-Benz Fashion Week, joka pitää huolen siitä, että tapahtuma pitää vuosi toisensa jälkeen viehätyksensä. Muotiviikolle osallistuukin vuosittain yli 100 000 osallistujaa, jotka täyttävät pitkien muotinäytös –lavojen reunustat. Eturiveille on tietenkin aina varattu paikat kaikkein suurimmille nimille. Muotoviikko järjestetäänkin aina puolenvuodenvälein, joka helmikuussa ja joka syyskuussa. Helmikuussa käydään läpi kaikki suurimmat trendit tulevalle syksylle ja muotitalot paljastavat tulevan syyskokoelmansa. Syyskuussa taas paljastetaan kaikki kuumimmat trendit keväälle ja käydään läpi tulevan keväät asut. Tätä tapahtumaa seuraakin innolla jokainen muodista kiinnostunut henkilö. Tämän viikon perusteella valitaankin seuraavan kauden asusteet ja asut, joita voi sitten yhdistää omaan pukeutumiseensa. Usein kuitenkin muotitalojen asut ovat sen verran erikoisia ja kalliita, että tavalliset muoti innostelijat tyytyvät muokkaamaan muotia hieman hillitymmäksi oman budjettinsa mukaan. Nykyään kuitenkin bloggaajien voima muodinvaikuttaja on kasvanut, jonka takia muotibloggaajan voikin löytää jopa arvovieraiden joukosta. Usein he myös saavat muotiviikoilta lahjapaketteja, joita he sitten esittelevät omassa blogissaan. Blogien lisäksi muotiviikoista saakin aina lukea jälkeenpäin lehdistä, jotka esittelevät jokaisen tähden ja suuren nimen parhaat asut.

Valitettavasti kuitenkin nykyään New Yorkin muotiviikoilla pääsee seuraamaan esityksiä pelkästään kutsun saaneet, eli edes varakkaimmat turistit eivät pääse muotiviikoilla sisään Lincoln Centeriin seuraamaan tapahtumaa ilman kutsua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö muotiviikoille voisi lähteä turistiksi, nimittäin muodin tunnelman ja julkkisten bongailun voi hoitaa myös Lincoln Centerin ulkopuolella ja sen ympäristössä. Oman idolin löytäminen muotiviikoilla on siis siltikin mahdollista. Viikon aikana järjestetäänkin yhteensä 80 eri näytöstä, joten myös ulkopuolella riittää ruuhkaa. Näytösten sekaan onkin päässyt jopa kaksi suomalaista tyylitaituria, jotka ovat Marimekko ja Ivana Helsinki. Nämä kaksi merkkiä pitävätkin huolen siitä, että myös Suomi tunnetaan muotitaitureiden maana.