Intia on kansakunta, jolla on ikiaikaiset perinteet vaatemuodin alalla, ja se on nykyään yhtä lailla kasvava muotikohde.

Vaikka sen läsnäolo sanomalehdissä, aikakausilehdissä, sosiaalisessa mediassa ja televisiossa on ollut hyvinkin suurta, intialainen muotiteollisuus on silti verrattain nuorta. Ensimmäinen ammattimainen muotinäytös järjestettiin Intiassa vasta hieman yli 20 vuotta sitten. Sana muoti tuo mieleemme helposti kuvastoa loistokkuudesta. Maailmanlaajuisten muotimarkkinoiden kehittyminen Intiassa on antanut uutta potkua muotiteollisuudelle. Tämä on myös houkutellut runsaasti nuoria ihmisiä muotialan pariin.

Nykytilanne

Nykyään Intiassa on parisataa paikallista muotisuunnittelijaa kauppaamassa mallistojaan ja tuotteitaan. Jotkut näistä ovat laajalti tunnettuja ja laajentavat liiketoimintaansa jatkuvasti, hitaasti mutta varmasti, kansainvälisille markkinoille. Intian suhde muotisuunnitteluun on syntynyt vasta hiljattain, ja se tulee varmasti kasvamaan lähitulevaisuudessa suurin loikkauksin ja nopeasti. Loisteliaisuus on saanut maassa jalansijaa. Nuoret naiset haluavat kopioida malleja ja muotiluomuksia Bollywoodin elokuvatähtien yltä.

Nykytilanne

Intialaisen ja länsimaisen tyylin sekoittuminen on nyt vallalla. Lisäksi tarjolla on kaikenlaista puhtaasti etnisistä vaatteista, jotka soveltuvat erinomaisesti intialaisiin morsiuspukujen kokoelmiin, aina täysin länsimaalaiseen designer-tyyliin punaisia mattoja varten. Intiassa rakastetaan muotia. Maassa isännöidään omat muotiviikot Delhissä ja Mumbaissa, ja nämä tapahtuvat kasvavat ja kehittyvät vuosi vuodelta. Myös intialaisten muotisuunnittelijoiden lista kasvaa jatkuvasti ja suunnittelijat, kuten Rohit Bal, Ritu Kumar, Manish Malhotra, Satya Paul ja Rocky S kasvattavat koko ajan tunnettavuuttaan.

Intian muotimarkkinoiden suuruus

Intialaisen muotiteollisuuden odotetaan kasvavan 400 miljoonaan dollariin parin vuoden aikana, kun ala on jatkanut kasvuaan maassa tasaisesi yli kymmenen prosentin tahtiin vuosi vuodelta. Vaikka tämä summa on pieni verrattuna maailmanlaajuiseen skaalaan, se on silti melko hyvin alalle, joka on vasta lapsenkengissään Intiassa. Yhtenä syynä muotiteollisuuden valoisille näkymille Intiassa on maan suuri nuorten ihmisten osuus kansasta. Tämä yhdistettynä koko ajan kasvaviin käytettävissä oleviin tuloihin on johtanut kulutuksen kasvuun Intiassa. Tämän johdosta ne kuluttajat, joilla on varaa kuluttaa, myös etsivät korkeaa laatua ja alkuperäisyyttä. He rakastavat brändituotteita, joten tämän johdosta voi sanoa, että Intian muotiteollisuuden tulevaisuudennäkymät näyttävät positiivisilta.

Intian muotimarkkinoiden suuruus

Muotiteollisuudessa on myös valtavasti potentiaalia. Ala tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia taiteellisille, kovasti työskenteleville ja innokkaille ihmisille. Muotisuunnittelualan opiskelijoiden tulevaisuus näyttää suotuisalta, koska tyylikkäiden vaatteiden kysyntä on valtavaa ja alati kasvavaa, ja samalla myös viennin määrät ovat suuria. Valmistumisen jälkeen opiskelijoilla on mahdollisuus työllistää itse itsensä, mutta toisaalta myös lukuisat vaateliikkeet, vientitalot, nahkayhtiöt, tekstiilitalot, putiikit, muotinäytösten organisaattorit ja koruliikkeet etsivät jatkuvasti ammattilaisia työskentelemään muotisuunnittelu-uran parissa.

Haasteet maailmalle siirtymisessä

Intialainen muotiteollisuus nojaa vahvasti Intian autenttiseen ja kauniiseen historiaan sekä rikkaaseen ja monimuotoiseen kulttuuriin luodessaan ainutlaatuisia vaatteitaan. Tämän teollisuudenalan kasvu ja kiinnostuksen herääminen, jotka pohjautuvat paljon maan kulttuurilliseen tyyliin, ovat saaneet monet intialaiset alalla toimivat suunnittelijat miettimään, pääsee Intian muotiteollisuus ponnistamaan myös kansainvälisille lavoille.

Haasteet maailmalle siirtymisessä

Muotiteollisuus Intiassa on vielä hyvin varhaisessa vaiheessa. Lakmen muotiviikko on järjestetty kolmenatoista peräkkäisenä vuotena, kun taas New Yorkin, Lontoon, Milanon ja Pariisin kaltaisilla markkinoilla muotiteollisuus on saanut jalansijaa jo vuosikymmeniä sitten ja jatkanut sen koommin kasvuaan jatkuvasti. Intialainen muotiala voi yhä jatkaa alkuvaiheen kasvuaan ja nostattaa suosiotaan, mutta voi kestää vielä jonkun aikaa, ennen kuin intialainen muoti saavuttaa sellaisen pisteen, että se pääsee lyömään itsensä läpi myös kansainvälisesti. Maan huippumuotisuunnittelijoiden tekemät vaatteet eivät ole pelkästään kauniita, vaan ne ovat myös ainutlaatuisen hienostuneita ja aistikkaita.