Shoppailu on aina tärkeä osa lomailua ja siihen kulutetaankin aina vähintään yksi päivä lomasta. Se on tapa tutustua uuteen kaupunkiin ja sen tarjontaan, vaikka se kyllä onkin todella väsyttävä tapa. Shoppailu vie aina hurjasti energiaa ja siihen sujahtaa helposti kokonainen päivä aamusta iltaan. Ulkomailla shoppailu on aina yhtä jännää ja silloin saa ostettua tavaroita ja vaatteita, joita kukaan muu ei kotimaassa omista. Tämä tekeekin siitä vielä jännittävämpää. Maailmasta löytyykin monia todella upeita ostoskeskuksia, jotka ovat ihan vain ostoskeskuksenakin jo nähtävyys. Ne ovat jättimäisiä keskuksia, joista voi löytyä muodin lisäksi vedenalaisia eläintarhoja, taidenäyttelyitä ja todella näyttävää arkkitehtuuria. Tässä artikkelissa esittelemmekin muutaman todella upean ja näyttävän ostoskeskuksen maailmalta.

Top lista maailman hienoimmista ostoskeskuksista

Yllätyksenä tuskin tulee, että yksi maailman hienoimmista ostoskeskuksista sijaitsee Dubaissa, jossa kaikki on suurta ja hienoa. Dubai Mall onkin saanut maailman suurimman ostoskeskuksen tittelin. Ostoskeskuksessa käy vuosittain yli 50 miljoonaa vierasta ja siellä on 1200 erilaista liikettä, joten shoppailuvaraa ainakin löytyy. Ostoskeskuksesta löytyy myös maailmankuulu akvaario ja vedenalainen eläintarha. Vedenalaisessa eläintarhassa on yli 33 000 tuhatta asukasta, johon sisältyy 400 haita ja rauskua. Ostoskeskuksessa on siis mahdollista mennä kävelemään hai tunnelin läpi kesken shoppailun ja jos tarvitsee viilennystä kuumasta säästä, voi lähteä viilentymään olympiakokoiselle jääradalle. Tässä ostoskeskuksessa ei varmasti tule tylsää edes miehille. Ostoskeskuksessa riittää kyllä vaikka kuinka paljon tekemistä.

Dubai Mall
Dubai Mall

PATH ostoskeskus Kanadassa, joka on maailman pisin ostoskeskus. Ostoskeskus on 30 kilometrin mittainen reitti maan alla, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia liikkeitä ja palveluita. Siinä pääsee tutustumaan Toronton maanalaiseen maailmaan, se on melkein kuin oma kaupunki maan alla. 30 kilometrin mittaisella reitillä sijaitsee 1200 eri liikettä ja palvelua. Se on rakennettu alun perin vuonna 1900 jalankulkutunneliksi, joka on vähitellen muuttunut jättimäiseksi keskukseksi. Ostoskeskusta käytetään myös ihan vain liikkumiseen, kun halutaan päästä kohteesta kohteeseen ilman kylmyyttä. Tällöin PATHin läpi pääsee kulkemaan kaupungin toisesta päästä toiseen päähän. Paikalliset käyttävätkin tunnelia jatkuvasti liikkumiseen. Mall of America on taas Minnesotassa sijaitseva erittäin näyttävä ostoskeskus. Ostoskeskuksen sisällä sijaitsee oma Nickelodeon Universe, joka tarjoaa oman huvipuistonsa ostoskeskuksen sisällä. Tämä onkin Yhdysvaltojen suurin ostoskeskus, jossa on 500 erilaista liikettä. Tämä varmistaa jokaiselle sopivan paikan shoppailla ja jos shoppailu rupeaa kyllästyttämään, niin pääsee shoppailun lomassa vaikka huvipuistoon tai Life Minnesota –akvaarioon. Tässä ostoskeskuksessa käy vuosittain 40 miljoonaa kävijää ja siellä järjestetään vuosittain 400 tapahtumaa. Näihin tapahtumiin kuuluu julkkisten esiintymisiä, kuten musiikkia, kirjojen signeerauksia ja elokuvien ensi-iltoja. Täällä voi siis helposti vahingossa päästä lempiartistin keikalle ostosreissun aikana. Tämä varmistaakin sen, että joka päivä kyseisellä ostokeskuksella on erilainen.

Ala Moana Center
Ala Moana Center

Havaijilla taas sijaitsee Ala Moana Centre, jossa pääsee näkemään päivittäin Hula-esityksiä. Tämä on maailman suurin ulko-ostoskeskus. Kukapa haluaisi viettää Havaijilla aikaa sisätiloissa, joten tässä on ratkaisu ostoskaipuulle. Täällä pääsee kävelemään ympäriinsä nauttien samalla auringosta ja ostoskeskuksen tunnelmasta. Tässä ostoskeskuksessa sijaitsee 300 erilaista liikettä, joten valinnanvara tuskin loppuu kesken. Ja kun shoppailu rupeaa kyllästyttämään, voi päästä Havaijin suosituimmalle lavalle seuraamaan Hula-esityksiä. Tällä lavalla järjestetään yli 800 esitystä vuodessa, joten mukaan mahtuu myös esityksiä laidasta laitaan. Tällä lavalla myös esiintyy Yhdysvaltain vanhin kaupunginorkesteri, joka onkin kotoisin Havaijilta. Kannattaa siis tarkistaakin etukäteen, että mitä esityksiä lavalla minäkin päivän on, jotta pääsee nauttimaan parhaista esityksistä.